dijous, 23 de febrer del 2012

Madalenes de gala




Encara no he trobat la recepta de les madalenes perfectes. Però aquestes no estan gens malament. Les madalenes del nostre aniversari avui s'han vestit de gala. He fet dues vegades la recepta de més avall perquè no em volia arriscar a variar les proporcions. Unes quaranta madalenes!

Ingredients:
  • 100 grams de mantega fosa o en pomada
  • 3 ous
  • 225 grams de farina (jo acostumo a posar-ne 50 grams d'integral i la resta blanca)
  • 1/2 sobre de llevat químic
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • 175 grams de sucre blanc o 190 grams de sucre morè o muscovat o la proporció que us agradi més de tots dos barrejats

Cobertura:
  • xocolata per postres fosa (crec que potser n'he fet servir uns 150 o 200 grams per les dues tongades de madalenes)
  • sucrets de colors i formes variades

Batre la mantega i el sucre fins que veiem una crema blanquinosa i complètament homogènia. Afegir els ous (sempre es recomana un per un). A part, barrejar la farina, el llevat i el sucre avainillat. Incorporar la farina en tres tongades, un terç del total cada vegada, i mesclar amb la llengua de pastisseria. Abocar la massa als motlles.
Forn a 180 º C durant uns vint minuts.

Un cop cuites, fondre la xocolata i repartir-la per sobre de les madalenes. De seguida, afegir-hi els sucrets perquè s'enganxin a la xocolata.

Enlloc de sucre de amb aroma a vainilla, es poden perfumar amb la pell rallada d'una llimona. Però aquesta vegada he pensat que la vainilla reforçaria el gust de la xocolata.

Jo no les he tastades, però a l'escola han dit que eren molt bones. Cortesia?

4 comentaris:

  1. Quina bona pinta! i aprofito per felicitar a les dones de la casa : )

    Per mooolts anys!!

    Elena

    ResponElimina
  2. Hola Natàlia!. Avui he provat la recepta de les madalenes i m´han quedat molt bé, tot i ser la primera vegada que les faig i que no m´agrada gaire cuinar. Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Mar! Moltíssimes gràcies per compartir-ho. Un truc que no he posat. Deixar que es refredin del tot i guardar-les en una bossa de plàstic. L'humitat de la bossa fa que quedin en la textura perfecta.

      Elimina