dimarts, 21 de febrer del 2012

El pastís de formatge

Aquest és el típic pastís que, en les seves múltiples i infinites versions, passa per gairebé totes les cuines. No es necessita ni balança. Aquesta és la meva darrera versió, elaborada amb la immillorable ajuda de les mans de la Zoe, responsable de la iniciativa. Anem al super i la Zoe demana un d'aquests pastissos de formatge petits prefabricats. La meva resposta és: No, avui en farem un nosaltres i ja veuràs que bo!


Ingredients:

  • 3 ous 
  • 2 iogurts naturals
  • 1 iogurt grec
  • 1 pot de formatge fresc per untar, 200 grams (Philadelphia o Mascarpone o una part de tots dos)
  • 3 cullerades de Maizena
  • 7 cullerades de sucre
  • 1 pell de llimona rallada
  • 1 cullerada de cafè de sucre de vainilla

Aquest pastís no perilla gaire en la proporció d'ingredients, és a dir, no passa res si la terrina de formatge és de 250 o de 200 grams o si fem servir dos iogurts en lloc de tres. Varia la textura però el gust sempre és bo. No hi ha excusa per no atrevir-se a fer-lo.
Separem les clares dels rovells. Batem les clares a punt de neu amb un polsim de sal. A part, barregem la resta d'ingredients. Quan tenim la massa ben homogènia, hi afegim les clares en tres tongades, fent un vuit sense parar amb la llengua de pastisser perquè no s'escapi l'aire i ens quedi ben esponjós. Ho aboquem al motlle.

El temps de cocció depen de la fondària del motlle, entre 30 i 50 minuts amb el forn a 180 ºC. Quan veiem que té un color daurat per damunt i fem la prova de l'escuradents, apaguem el forn i deixem el pastís uns deu minuts més a dins.

Ah, sobretot, s'ha de menjar fred de nevera. 




2 comentaris:

  1. Bon dia!

    Gràcies! El provarem segur!

    Te'n deixo una altra que també té múltiples versions (les mesures són del pot de iogurt):
    -3ous
    -1 iogurt
    -2 mesures de farina
    -2 mesures de sucre
    -1 mesura d'oli
    llevadura

    -Si vols que sigui de xocolata, 1 mesura de xocolata pastissera fosa.
    -Si vols que sigui de ratafia una mesura de ratafia.(Boníssima!)
    -Si vols que sigui d'ametlles, una mesura d'ametlla marcona triturada i un raig de conyac i un d'anís.
    -Si vols que sigui d'anís, un bon raig d'anís.
    -Si vols que sigui de llet, un bon raig de llet.
    -Si vols que sigui de taronja, una mesura de suc de taronja més un raig de Gran Marnier o Contreau.(Aquesta amb cobertura de xocolata per sobre i a la nevera, està boníssima!)
    -etc.

    Per cert, depèn de cada forn, però més o menys és 160-180 graus 30 minuts!

    Una abraçada!

    ResponElimina