dimarts, 7 de febrer del 2012

Apple crumble

Aquest pastís d'origen humil és una de les meves menges preferides per l'hivern. No hi ha res com una bona cullerada d'apple crumble ben calentó acompanyat d'un iogurt grec natural fresquet. Aquest pastís té dues textures. Crumble: una part cruixent i l'altra, que en aquest cas és feta de poma però es pot fer amb altres fruites, suau i flonxa.

Ingredients:
  • 3 o 4 o 5 pomes golden (la mida importa) tallades ben primetes
  • el suc d'una o dues taronges
  • canyella en pols
  • un bon grapat de panses

Crumble:
  • 100 grams de farina integral
  • 120 grams de flocs de civada
  • un bon raig de xarop d'arable o de mel i una mica de sucre morè
  • 50 grams de mantega o oli
  • un grapat de nous trencades
  • una bona cullerada de canyella
  • un polsim de gingebre

En una safata que pugui anar al forn posem la barreja de poma, panses, canyella i suc de taronja. Després hi aboquem a sobre el crumble (que prèviament hem barrejat en un bol, havent fos la mantega si l'utilitzem). Ha de quedar una crosta que tapi complètament la poma (així la poma es courà amb la seva pròpia aigua i el suc).

Voilà! Mmmmmm... Bon profit.

Edito per afegir les darreres instruccions, last but not least. Forn a 190º C uns 45 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada