dilluns, 21 d’abril de 2014

La Mona



Aquest any he decidit fer la Mona de tota la vida, la que demanava al meu Tiet cada any. L'únic que m'ha faltat han sigut les ametlles laminades, que he substituït per ametlles en pols.



Pa de pessic:

  • 5 ous
  • 125 gr sucre
  • 150 gr farina
  • unes cullerades de llet o aigua
  • un sobre de llevat químic.
Batre els rovells i el sucre fins que doblin el volum. A part, batre les clares a punt de neu. Passar pel sedàs la farina amb el llevat i incorporar-la als rovells. Finalment incorporar les clares a poc a poc dibuixant un vuit amb l'espàtula. Coure a 180℃.

Almívar:
  • suc de 1/2 llimona
  • 100 ml aigua
  • 100 gr sucre 
Quan el pa de pessic sigui fred, obrir-lo en tres parts i xopar-les en l'almívar.

Ganache:
  • 100 ml nata líquida
  • 150 gr xocolata negra postres
Fondre la xocolata dins la nata calenta. Remenar i deixar refedrar. Batre. Amb aquesta crema farcirem els dos pisos de mona.


Cobertura:
  • 200 gr mantega pomada
  • 200 gr sucre
Fondre el sucre amb unes cullerades f'aigua. Un cop fred, batre'l amb la mantega. Cobrirem la mona amb la mantega i hi posarem l'ametlla als laterals.Decorar i desar a la nevera. Nosaltres hem fet decoracions amb xocolata per postres, fonent-la, fent figures sobre paper de forn i després refredant-les a la nevera.
Bon profit!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada