dimarts, 23 d’abril del 2013

Pa de Sant Jordi



Feliç Sant Jordi! Ho he aconseguit! Per fi he preparat un pa de Sant Jordi i, a sobre, ho he fet a temps! Per aquesta recepta, com sovint faig, he estat buscant per internet i finalment he triat aquesta versió.

Espero que us animeu a fer-lo. Que tingueu un magnífic dia de Sant Jordi.


Ingredients:

  • 250g farina de força
  • 150g farina ecològica de blat
  • 220 ml aigua
  • 19 g llevat mare ecològic
  • 1 culleradeta de sal
  • 100g formatge emmental
  • 7 rondanxes de sobrassada



Aquesta vegada he fet servir la panificadora. Preparar la massa base de pa com més us agradi. Un cop llesta, dividiu-la en dues parts. La part on hi afegiu el formatge ha de ser una miqueta més gran. A l'altra, incorporeu-hi la sobrassada. Feu dues boles i deixeu reposar entre 3/4 d'hora i 1 hora.


Ara feu tires amb la massa. Cinc, amb la de formatge. Quatre, amb la de sobrassada. Poseu-les alternades al motlle i deixeu reposar fins que dobli el volum aproximadament.


Jo he fet servir una olla  Romertopf, per tant l'he posada en fred a dins del forn i l'he escalfat, amb l'olla tapada, a 220. L'he tinguda aproximadament 1h i 20 minuts (ja que l'he posada en fred i no s'ha començat a coure fins al cap d'una estona d'encendre el forn! Si no es fa amb aquesta olla ha d'estar menys estona.)


Bon profit! Que tingeu un dia ple de flors, literatura i bona teca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada