Feliç Sant Jordi! Ho he aconseguit! Per fi he preparat un pa de Sant Jordi i, a sobre, ho he fet a temps! Per aquesta recepta, com sovint faig, he estat buscant per internet i finalment he triat aquesta versió.
Espero que us animeu a fer-lo. Que tingueu un magnífic dia de Sant Jordi.
Ingredients:
- 250g farina de força
- 150g farina ecològica de blat
- 220 ml aigua
- 19 g llevat mare ecològic
- 1 culleradeta de sal
- 100g formatge emmental
- 7 rondanxes de sobrassada
Aquesta vegada he fet servir la panificadora. Preparar la massa base de pa com més us agradi. Un cop llesta, dividiu-la en dues parts. La part on hi afegiu el formatge ha de ser una miqueta més gran. A l'altra, incorporeu-hi la sobrassada. Feu dues boles i deixeu reposar entre 3/4 d'hora i 1 hora.
Ara feu tires amb la massa. Cinc, amb la de formatge. Quatre, amb la de sobrassada. Poseu-les alternades al motlle i deixeu reposar fins que dobli el volum aproximadament.
Jo he fet servir una olla Romertopf, per tant l'he posada en fred a dins del forn i l'he escalfat, amb l'olla tapada, a 220 ℃. L'he tinguda aproximadament 1h i 20 minuts (ja que l'he posada en fred i no s'ha començat a coure fins al cap d'una estona d'encendre el forn! Si no es fa amb aquesta olla ha d'estar menys estona.)
Bon profit! Que tingeu un dia ple de flors, literatura i bona teca!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada