dijous, 1 de novembre del 2012

Panellets (amb ou i sense patata)



Bé, doncs, malgrat les discusions amb ma mare, sembla ser que jo tenia raó. Aquesta és la recepta originària, si bé totes són tradiconals, dels panellets. Sense patata i amb ou. Per més informació cliqueu aquí. Deixant de banda què és més autèntic que què, he de dir que aquesta recepta és una de les que més m'agraden perquè es nota el gust de la farina d'ametlles (la gràcia principal d'aquests dolços, trobo) i per la proporció de sucre, que és força baixa i ,per tant, fa que no siguin gens empalagosos. Qüestió de gustos.

Sincerament, la meva experiència en això dels panellets es limitava als de pinyons i ametlles, però aquest any, a petició de la Zoe, hem incorporat els de coco i xocolata i, per sugerència d'una amistat, els de codonyat. Aquestes dues incorporacions han sigut un èxit! I això que he fet servir la mateixa massa base per a totes les varietats. Quan torni a fer els de codonyat, provaré d'afegir-hi pell de taronja ratllada a la massa.

Ingredients:

Per a la massa:
  • 500 grams d'ametlla en pols
  • 250 grams de sucre
  • 3 ous
  • ratlladura d'una llimona

Per a arrebossar o farcir:
  • pinyons (uns 200 grams)
  • amettles picades (100 grams)
  • coco sec ratllat (uns 50 grams)
  • xocolata de cobertura (uns 100 grams)

Batrem els rovells amb el sucre. Després incorporem l'ametlla en pols i ho barregem bé. Afegim la ratlladura de llimona. A part, haurem batut les clares a punt de neu. Les incorporem ara en tres tongades.
Deixem la reposar la massa a la nevera de 4 a 24 hores.

A l'hora de fer els panellets els mullarem amb clara d'ou i els arrebossarem amb el que calgui, pinyons, ametlles o coco. Quan els tinguem a la safata del forn els pintarem amb rovell lleugerament batut. Per fer els de codonyat, formarem un cilindre amb una part de la massa i l'aplanarem. Al mig hi posarem una tira de codonyat i farem rodolar la massa sobre la taula fins que tornem a formar un cilindre.Tallem les peces  i ja els tenim. Cap al forn a 200ºC fins que siguin daurats.


Un cop fora del forn, els deixem refredar. Ara agafarem els de coco i els sucarem amb la xocolata de cobertura, ajudant-nos amb un escuradents amb el qual haurem punxat el panellets. Deixem els panellets de coco i xocolata sobre paper de forn fins que s'assequin. 

Bon profit i bona companyia!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada