Hi ha persones que som de tipus adictiu, per tant hem de reconduir aquestes adiccions cap a quelcom de positiu i productiu. Jo, d'entre d'altres moltes coses, necessito veure programes documentals sobre cuina, preferiblement des d'una aproximació antropològica de la gastronomia de cada racó del planeta o, per dir-ho d'una manera més planera, m'agrada saber què i com mengen. Aquests programes, a part de proporcionar-me estones gratificants, em permeten aprendre i inspirar-me a l'hora de cuinar. De fet, molts llibres de receptes els faig servir així. Després de llegir-me'ls, el tanco i faig la meva recepta. Normalment em veig obligada a fer la "meva" recepta perquè em falten la meitat d'ingredients de la recpta original...
Doncs aquest plat és la suma de dues inspiracions: un programa i un llibre (segurament és la suma de molts programes, molts llibres i moltes hores als fogons).
Descobrir nous gustos i noves combinacions que t'esclaten (en el sentit líric del terme, no pas marcial) a la llengua quan els tastes és una de les meravelles d'aquest món! I tot això només per alimentar-nos adequadament!
Perca a la vietnamita.
Ingredients:
- 1 filet de perca tallat a tires amablement per les peixeteres de confiança
- 1/2 ceba grossa o una de petita ratllada
- gingebre en pols o gingebre fresc ratllat
- suc de llimona i llima
- 1 gra d'all picat ben petit o xafat amb el magnífic estri xafadord'alls
- llet de coco
- sal
Deixem macerar una estona la perca amb sal i suc de llimona i llima. Ratllem la ceba i la sofregim amb l'all a la cassola fins que siguin ben rossos. Afegim una culleradeta de gingebre i el sofregim, també. Ja hi podem sumar el peix. Si volem podem afegir altre cop gingebre ara. Quan la perca també estigui dauradeta, abocarem la llet de coco fins que cobrexi aproximadament la meitat del peix. Rectifiquem de sal. Ho deixarem coure entre cinc i deu minuts remenant amb compte de no desfer del tot la perca.
Combinat de cereals amb verduretes.
Ingredients:
- 1 tassa de sègol integral
- 1 tira d'alga wakame
- arròs llarg
- carbassó
- ceba
- shoyu
- mirin
- gomasi casolà (sèsam torrat a la paella i mòlt amb sal)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada