Vam celebrar la Diada de l'onze de setembre anant al bosc pel matí. I vam collir unes quantes móres, 532 grams, per ser exactes.
Aquesta és precisament la millor part de la recepta: anar al bosc.
He buscat receptes per la xarxa i les he adaptat a la quantitat de móres que tenia.
Ingredients:
- 532 g. de móres
- 329 g. de sucre (panela, integral i un xic de blanc)
- 1/2 pell d'una llimona ratllada
- 1/2 suc d'una llimona.
Es posen les móres, ben netes i sense cues, a l'olla, amb el foc alt i es van coent, aixafant-les amb l'ajuda d'una mà de morter, fins que deixin anar tot el seu suc i estiguin desfetes. Seguidament hi afegim el sucre, la ratlladura i el suc de llimona i, un cop bulli, abaixem el foc al mínim. Ho courem uns vint minuts remenant sovint.
Quan estigui la melmelada llesta ja la podem ficar a un pot de vidre i deixar-la refredar. Ja ho sabeu, si voleu que es conservi molt de temps, un cop freda heu de posar la tapa i coure el pot al bany maria fins que es faci el buit. Jo no ho he fet perquè aquesta melmelada aviat ens l'haurem menjat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada