dijous, 13 de setembre del 2012

Melmelada de móres de la Diada


Vam celebrar la Diada de l'onze de setembre anant al bosc pel matí. I vam collir unes quantes móres, 532 grams, per ser exactes.


Aquesta és precisament la millor part de la recepta: anar al bosc. 
He buscat receptes per la xarxa i les he adaptat a la quantitat de móres que tenia.



Ingredients:
  • 532 g. de móres
  • 329 g. de sucre (panela, integral i un xic de blanc)
  • 1/2 pell d'una llimona ratllada
  • 1/2 suc d'una llimona.





Es posen les móres, ben netes i sense cues, a l'olla, amb el foc alt i es van coent, aixafant-les amb l'ajuda d'una mà de morter, fins que deixin anar tot el seu suc i estiguin desfetes. Seguidament hi afegim el sucre, la ratlladura i el suc de llimona i, un cop bulli, abaixem el foc al mínim. Ho courem uns vint minuts remenant sovint.

Quan estigui la melmelada llesta ja la podem ficar a un pot de vidre i deixar-la refredar. Ja ho sabeu, si voleu que es conservi molt de temps, un cop freda heu de posar la tapa i coure el pot al bany maria fins que es faci el buit. Jo no ho he fet perquè aquesta melmelada aviat ens l'haurem menjat.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada