Les sopes fan bona companyia els dies de pluja. I una de les sopes més humils i espaterrants que he tastat mai és la sopa de ceba. Per fer aquesta recepta l'ingredient més important i insubstituïble és la paciència. Aquesta sopa, sense paciència, no val res. I això fa que encara m'agradi més. Com aconseguir un gust tan exquisit amb una quantitat tan minsa d'ingredients em meravella. Tasteu-la i ja direu!
Ingredients:
- 1 kg de cebes
- 1 cullerada farina
- 1 raig de conyac
- mantega i oli
- 2 litres de caldo de pollastre
- 1 fulla de llorer
- un grapat de llavors de fonoll
- sal.
Emplatat:
- 1 llesca de pa torrat amb sèsam i formatge gratinat Grana Padano per persona
- 1 ou poché per persona.
Tallar les cebes en anelles ben fines, han de ser transparents. Coure-les a l'olla amb un xic de sal, un raig d'oli i força mantega (ha de tenir gust a mantega, no en va és una sopa d'origen francès), durant 45 minuts remenant de tant en tant. Repeteixo que és important respectar el temps de cocció. Un cop tenim la ceba a punt, afegim la farina i la deixem coure, remenant, fins que sen's enganxi al cul de l'olla. Ara ja podem abocar-hi el raig de conyac. Quan s'ha evaporat l'acohol, incoprorem el caldo dins de l'olla i el deixem bullir a foc baix durant 45 o 60 minuts. Ah, no ens hem d'oblidar de posar-hi ara la fulla de llorer i el grapat de llavors de fonoll!
Abans d'emplatar, fem els ous poché. He seguit el mètode del film transparent, que consisteix en posar els ous dins d'una bosseta feta amb film i ben tancada. Cada ou a la seva bosseta individual, és clar. Posem aigua a bullir amb força sal i hi tirem les bossetes. Abans que el rovell s'acabi de coure, retirem els ous i els reservem en un bol amb aigua freda, sense retirar el film.
Preparem també el pa. Aquest plat queda espectacular amb el gust del sèsam torrat, per tant, recomano que o bé compreu pa amb sèsam incorporat a la massa, o bé poseu vosaltres el sèsam sobre la llesca de pa. Jo he fet servir pa de motlle integral i hi he posat gomasi casolà (sèsam torrat i sal, tot mòlt) al damunt. Bé doncs, damunt d'aquest pa amb sèsam, posem formatge ratllat Grana Padano i ho posem a gratinar al forn.
Ja ho tenim. Quan tothom sigui a taula i no abans, posem la sopa als bols, deixem caure la torrada sobre el caldo i ho coronem amb l'ou poché al damunt.
Bon appétite!
Hum que bona, está molt bé explicat,
ResponEliminagracias
Gràcies!
Elimina